Rólunk

Hat évvel ezelőtt a Demokratikus Koalíció alapszervezeteinek szervezése az országgyűlési választókerületek szerint kezdődött meg. Ezért mi a DK Bp. 10. vk. alapszervezet vagyunk, működési területünk ennek megfelelően Óbuda – Békásmegyer nagy része. (Egy része ugyanis a zömmel 2. kerületben lévő DK Bp. 4. vk-hoz tartozik)

Az alapszervezetnek két – egymással szorosan együttműködő – csoportja van: a Békásmegyeri és az Óbudai.

Taggyűléseinket többségében minden hónap második szerdáján tartjuk 17 órai kezdettel. A pontos időpontról és témáról tagjainkat és regisztrált támogatóinkat e-mailben (ennek hiányában telefonon) szoktuk értesíteni. Ha még nem tartozik közénk, a honlapunkon megadott elérhetőségek valamelyikén érdeklődjön, aki szeretne csatlakozni hozzánk, vagy csak szeretne vendégként benézni.

Mit csinálunk? Mint politikai szervezet, természetesen mindig az aktuális téma határozza meg tevékenységünket. Választások közeledtével nyilvánvalóan az a cél, hogy minél több embert tudjunk magunknak/baloldalnak  megnyerni. Ilyenkor gyakran találkozhatnak velünk kitelepüléseken.

Gyűjtöttünk aláírásokat azért, hogy megszűnjön a vasárnapi boltzár; hogy (helyi) népszavazás döntsön a Római-parti mobilgátról; hogy oldják meg végre a problémás lakótelepeken a csapadékvíz elvezetését; hogy ne szavazhasson az országgyűlési választáson az, aki soha nem élt itt; stb.

Tiltakoztunk más szervezetekkel együtt a Horthy szobor Attila Hotel (Bp. 3. ker. Rákóczi utca – Attila utca sarok) udvarán történő felállítása miatt.

Civilekkel összefogva karácsonyi, húsvéti ajándékozásokat szerveztünk a rászoruló családok részére. A gyerekek játékot, édességet kaptak, a felnőttek tartós élelmiszercsomaggal térhettek haza.

Választókerületi elnökünk, Hazai András igyekszik a kerületben felvetődő problémákat Bús Balázs polgármester úrral megbeszélni, ha kell eljárni egy-egy lakossági panasz, kérés ügyében. Mint felügyelőbizottsági elnök, szerepet vállalt az Óbudai Parkolási Kft-ben.

A DK Hírek újságban rendszeresen publikál az országos problémákról, az ellenzék szerepéről.

A Sokak Magyarországa program megalkotását több szakmai kabinetben való aktív javaslattal, részprogram megírással segítette.

A kerületi munka szervezésében, elvégzésében az elnökség tagjain kívül a lelkes tagság is aktívan kiveszi a részét. A munkában nincs hierarchia, azt beosztásoktól függetlenül megoldjuk. Sokat segítenek a szimpatizánsaink is. A nagyobb DK-s megmozdulásoknál százával jöttek.
Nem feledkezhetünk meg a szociális civil szervezetekkel való jó emberi kapcsolatról. Emberségükről sokan vehetnek példát.

Egy másik tagunk, Miyazaki Jun a DK Országos Elnöksége mellett működő Etikai bizottság tagja. Informatikai, marketing tudásával komoly segítséget nyújt a központi szervezetnek. Ezen kívül a fiatalabb generációval is szorosabb kapcsolatokat épít.
Célunk egy sokszínű, sokak számára élhető, demokratikus Magyarország megteremtésében való aktív részvétel, ahol nincs helye a gyűlöletnek, kirekesztésnek  a nyomornak.