Rólunk

A 2019-es önkormányzati választások előtt a Demokratikus Koalíció alapszervezeteinek szervezése a hatásosabb munka érdekében átszerveződött: kerületenként szerveződnek az alapszervezetek. Ezért mi a DK Bp. 3. ker. alapszervezet vagyunk, működési területünk ennek megfelelően Óbuda – Békásmegyer .

Taggyűléseinket többségében minden hónap második szerdáján tartjuk 17 órai kezdettel.  Irodánk 2020. novemberétől működik a Juhász Gyula utca 2. szám alatt. Itt tartjuk taggyűléseinket, ha a vírushelyzet ezt lehetővé teszi. Szükség esetén online taggyűlést fogunk tartani. A pontos időpontról és témáról tagjainkat és regisztrált támogatóinkat e-mailben (ennek hiányában telefonon) szoktuk értesíteni. Ha még nem tartozik közénk, a honlapunkon megadott elérhetőségek valamelyikén érdeklődjön, aki szeretne csatlakozni hozzánk, vagy csak szeretne vendégként benézni.

Mit csinálunk? Mint politikai szervezet, természetesen mindig az aktuális téma határozza meg tevékenységünket. Választások közeledtével nyilvánvalóan az a cél, hogy minél több embert tudjunk magunknak/baloldalnak  megnyerni. Ilyenkor gyakran találkozhatnak velünk kitelepüléseken.

Gyűjtöttünk aláírásokat azért, hogy megszűnjön a vasárnapi boltzár; hogy (helyi) népszavazás döntsön a Római-parti mobilgátról; hogy oldják meg végre a problémás lakótelepeken a csapadékvíz elvezetését; hogy ne szavazhasson az országgyűlési választáson az, aki soha nem élt itt; stb. Most az ellenzéki összefogás érdekében gyűjtünkaláírásokat. (2020. október)

Tiltakoztunk más szervezetekkel együtt a Horthy szobor Attila Hotel (Bp. 3. ker. Rákóczi utca – Attila utca sarok) udvarán történő felállítása miatt.

Civilekkel összefogva karácsonyi, húsvéti ajándékozásokat szerveztünk a rászoruló családok részére. A gyerekek játékot, édességet kaptak, a felnőttek tartós élelmiszercsomaggal térhettek haza.

A facebookon két oldalon is találkozhat velünk:

  • https://www.facebook.com/budapest3kerdkp/
  • https://www.facebook.com/demokratikuskoalicioujsag/

A Sokak Magyarországa program megalkotását több szakmai kabinetben való aktív javaslattal, részprogram megírással segítette.

A kerületi munka szervezésében, elvégzésében az elnökség tagjain kívül a lelkes tagság is aktívan kiveszi a részét. A munkában nincs hierarchia, azt beosztásoktól függetlenül megoldjuk. Sokat segítenek a szimpatizánsaink is. A nagyobb DK-s megmozdulásoknál százával jöttek.
Nem feledkezhetünk meg a szociális civil szervezetekkel való jó emberi kapcsolatról. Emberségükről sokan vehetnek példát.

A 2019-es önkormányzati választáson a 16-ból 6 egyéni választókerületnek lett DK-s képviselője. Polgármesterünk, dr Kiss László is a DK tagja.

Célunk egy sokszínű, sokak számára élhető, demokratikus Magyarország megteremtésében való aktív részvétel, ahol nincs helye a gyűlöletnek, kirekesztésnek  a nyomornak.